Trist om matematikk

Skrevet av Kari Hag - 03.mar.2006 @ 16:26

 
Mange av dere har antagelig lest oppgave 7 i Norsk Matematikkråds undersøkelse blant begynnerstudenter: "På Dahl skole er det 135 jenter og 115 gutter. Hvor mange prosent av elevene er jenter?" Denne oppgaven har hatt størst tilbakegang av samtlige oppgaver på testen og har vært identisk fra undersøkelsen startet i 1984 og fram til i høst. Oppgaven er nå nede i en skårprosent på så vidt over 40.
 
Aviser fra Aftenposten til Gudbrandsdølen har hatt til dels store oppslag om den vanskelige "barnematten" de siste dagene. Norsk Matematikkråds rapport, uten vedlegg, finnes på rådets hjemmeside og kan lastes ned fra  www.mi.uib.no/nmr/rapport2005/NMRRapportH2005.pdf
Jeg noterer meg at Aftenpostens oppslag om saken har trigget 133 kommentarer i skrivende/bloggende stund!

Noe av det tristeste fra undersøkelsen, sett med mine øyne, er at begynnerstudentene på siv.ing. har så mye dårligere elementærkunnskaper i matematikk enn før. Her finner vi den største tilbakegangen. I gjennomsnitt svarte våre siv.ing. studenter ved høstens studiestart rett på 62.5% av  de 22 oppgavene, mens tilsvarende prosent for årene 2000 og 1984 er 77.3% og 84.4%. I år blir vi også for første gang slått av studentene ved NHH selv om forskjellen er så liten at den antagelig ikke er statistisk signifikant.
 
Da er det kjedelig at NTNU foreløpig ikke får sette karakterkrav på fire eller bedre i 3MX fra videregående skole. Se artikkelen  fra 01.03 .06  "Nei til skjerpa opptakskrav" på www.universitetsavisa.no.
Personlig skulle jeg ønske at vi fikk kravet fire eller bedre på både 3MX og 2FY som er de spesielle studiekravene for opptak til siv.ing. Er ikke det det mest logiske? Er disse fagene viktige på siv.ing., så er de viktige! Det er ikke nok bare å ha bestått da.
 
34570-3
"Vil fjerne kalkulatoren" er dagens oppslag i Aftenposten, http://forbruker.no/jobbogstudier/studier/article1239270.ece. Det pekes på at de som skåret høyest på Norsk Matematikkråds test er de som bruker kalkulator bare av og til. Testen er UTEN kalkulator, så det er ikke rart at de som har gjort seg til slave av kalkulatoren skårer dårligere! Men de som bruker kalkulatoren "bare av og til" gjør det også bedre enn de som bruker den "aldri eller nesten aldri". De siste utgjør en liten gruppe og er kanskje eldre, mer rustne studenter?
 
De fleste er vel enige om at det er nyttig å kunne regne litt i hodet, ha en følelse for brøker og nuller og være i stand til å gjøre noen overslag. Onsdag hadde linjeforeninga til lærerutdanningsprogrammet vårt, Spanskrøret, møte i Kjelhuset med brus og pizza. Jeg kvitterte ut regningen, men så ikke tallet skikkelig i halvmørket. Men jeg syntes jeg leste 2100 kr, så hadde jeg fått kassalappen til noen andre montro? Vi var tross alt 46 nokså sultne personer som hadde hatt rikelig med pizza og en brus hver. Det viste seg at vi hadde fått 46 flasker brus til 0.01kr flaska. Da bør det ringe noen bjeller!
 
Vi har altså et lærerutdanningsprogram i realfag ved NTNU med IME-fakultetet som vertsfakultet. Dette programmet ser ut til å være vellykket og tiltrekke seg dyktige studenter. Så kanskje det er håp om en bedre skole snart? Se http://www.adressa.no/nyheter/article600173.ece

Kommentarer:
Postet av: Erik

Vel, jeg har sett gamle matematikk boka fra 1974 til 1982 og gjennom alle les oppgave og letter forstr med en gang. Men modern matematikk bruke mye vanskelig ord som barne forstr ikke hva mener sprsml. Jeg synes det er uheldig at forfatter lage vanskelig sprk. Jeg synes det er best at barnehagen skal undervise lett matematikk slik barne forstr det. Samtidlig Jeg advart lrer p ingenirhyskolen har gjort fort gjennom mange kaptial, slik mange elever kom flere og flere stryke eksamen.Jeg tror mest rsaker er ugdomskolen kom drligst undervise matte.
Hvorfor ikke liten og stor bedrift kan finasering til betaler privat ingenir som kan undervise en eller to kveld,noen som veldig matematikk og fysikk for ungdom.

06.mar.2006 @ 17:24
Postet av: Ruben Ayala

Vel, Erik, med det navnet regner med at du er noe i nrheten av rotnorsk. Det sprket du presterer i kommentaren din er faktisk vel s skremmende som de synkende mattkunnskapene til dagens siv.ing.-spirer. Det er faktisk s langt over toppen, at du neppe kan vre ironisk, heller.

07.mar.2006 @ 09:20
Postet av: Jostein

Ruben,

Jeg synes ikke du skal hetse utlendinger som skriver norsk. Det er da penbart at Erik er engelsksprklig!

08.mar.2006 @ 15:08
Postet av: Nisselua

"I r blir vi ogs for frste gang sltt av studentene ved NHH selv om forskjellen er s liten at den antagelig ikke er statistisk signifikant."

Ikke helt presis begrepsbruk av artikkelforfatteren her. Dersom alle studenter ved de to hyskolene tok prven og NHH hadde en hyere poengsum s VAR faktisk NHH studentene bedre enn NTNU studentene p denne prven. Quad erat demonstrandum...

Statistisk signifikans blir frst relevant dersom tilsvarende prve skulle gjentas en rekke ganger, og hvor man ved hjelp av variansen i scoren til de to hyskolene kan bestemme et konfidensintervall for deres sannsynlige "sanne" gjennomsnitt, og derigjennom en sannsynlighet for at NTNU studentene, over tid, faktisk ville vre bedre enn NHH studentene allikevel, selv om de alts ikke var det ved dette ene tilfellet. Selv uten tilgang til datagrunnlaget kan man imidliertid trekke den konklusjon at sannynligheten for dette er under 50%...

Trsten fr vre at scoren ved neste rs prve ikke har noe med rets prve gjre, da man litt spkefullt kan si at man her har gjre med en slags trekning uten tilbakelegging... med mindre noen av studentene er s drlige at de dumper og m ta prven p nytt igjen, da.

Blir det da meningslst ske predikere neste rs resultat basert p forlengelse av trender? Antageligvis ikke, siden de forhold som har resultert i trenden antageligvis bde har langsiktig pvirkningskraft og samtidig neppe lar seg endre i lpet av bare ett rs tid. Men p lang sikt er det vel hp at nasjonen igjen kan glede seg over ingenirstudenter som kan elementr prosentregning...

18.mar.2006 @ 20:46
Postet av: Hans Kristian

Hei, Nisselua.
Bare en kommentar. Jeg synes det gr an snakke om statistisk signifikans p disse testene. Det man gjr da er se p gjennomsnittstudentene ved de to hyskolene. Slenge man har en gjennomsnittsscore og antall studenter i underskelsene er strre enn 2 kan man beregne et standardavvik for gjennomsnittet. S kan man kontrollere om det er statistisk signifikans for hypotesen om at gjennomsnittsstudenten ved NHH var bedre enn gjennomsnittsstudenten ved NTNU. =)

Problemet med matematikk i skolen fler jeg i stor grad henger sammen med 'enhetsskolen' som ikke lar flinke elever utvikle seg siden undervisningen m ta hensyn til de svake elevenes tempo. Problemet kunne nok lst seg selv hvis Matte fikk en hy status, men jeg tror at dette ikke vil endre seg p mange, mange r. Den alternative mten vil vre dele inn elever etter de som interesserer seg for faget og de som ikke gjr det. Skaper man s tapere? Jeg syns ikke det, for det virker jo ikke som mattegeniene har noe srlig hell med damene da. :-)

kt fokus p hoderegning hres veldig bra ut!

22.mar.2006 @ 03:10
Postet av: Magnus Holla Sivertsen

Matematikk er gy!

Vi har ogs et holdningsproblem nr det gjelder matematikk. Hvilke signaler er det som sendes til den yngste generasjonen? De siste rene har det ikke vrt veldig mye positivt om matematikk, det har vrt regnet som nerdete, srt og andre lite oppbyggelige sammenlikninger. Det er dog i ferd med snu, men det er fortsatt viktig at vi forteller barna at matematikk er gy, interessant og viktig for forst hvordan verden henger sammen.

02.apr.2006 @ 18:48
Postet av: Michael

Nice blog. Thanks

01.jul.2006 @ 18:25
URL: http://ground-kewl.blogspot.com
Postet av: <Name>

28.sep.2006 @ 01:44
Postet av: ISABELLA

Looks great! Well done. It very impressive. Very nicely done. I will bookmark!

05.des.2006 @ 10:06
URL: http://newbook42.globo.name/
Postet av: OLIVIA

I am really excited! This will be my first time visiting. Many thanks. All the best!

06.des.2006 @ 13:40
URL: http://mypage93.myguestbook.name/
Postet av: Tadeusz

I just don't have much to say. Eh. Today was a complete loss. I haven't been up to much today. So mobility aid
goes. Shrug.

10.des.2006 @ 00:58
URL: http://missouri-chat.xylit.org
Postet av: Paxilus

Hello.
Paxil.
Bye.

13.des.2006 @ 12:43
URL: http://paxil-3.blogspot.com
Postet av: tag heuer replica watches

tag heuer replica watches
[url=http://myblog.es/tag-heuer-replica-watches]tag heuer replica watches[/url]

18.des.2006 @ 12:01
Postet av: Paxil

Thank you for a very good site!! My - [URL=http://paxil-buy-online.blogspot.com]Paxil[/URL] online.

20.des.2006 @ 08:38
URL: http://paxil-buy-online.blogspot.com
Postet av: Vaha

just test soft-a :))))

21.des.2006 @ 14:53
Postet av: Vaha

just test soft-a :))))

23.des.2006 @ 09:30
Postet av: Vaha

just test soft-a :))))

23.des.2006 @ 09:49
Postet av: Vaha

Hello,
Have a look o my links ringtone maker [url=http://ringtone-maker.yourblip.org] ringtone maker [/url]

23.des.2006 @ 14:21
Postet av: Vaha

Hello,
Have a look o my links ringtone maker [url=http://ringtone-maker.yourblip.org] ringtone maker [/url]

23.des.2006 @ 14:41
Postet av: Vaha

Just a test sorry

24.des.2006 @ 20:40
Postet av: Vaha

Just a test sorry

24.des.2006 @ 20:40
Postet av: lipitor

This is my favorite site!! lipitor.

26.des.2006 @ 02:37
URL: http://lipitor-onli.blogspot.com
Postet av: gay teen sex

gay teen sex

Postet av: gay jocks

gay jocks

Postet av: gay jocks

gay jocks

Postet av: <>

Hello, visit my home page:
http://creditcheck.ojduu.info

26.des.2006 @ 13:30
Postet av: valtrex

Site about valtrex.

Postet av: Paxil S

Intresting site! paxil.

Postet av: wxriyv jvtib

dynau idpgjtr jyxngaq lknopb zptf kndlvq oubjk

30.des.2006 @ 05:40
URL: http://www.zptf.qoykpxsue.com
Postet av: tadalafil

tadalafil - about tadalafil.

02.jan.2007 @ 13:45
URL: http://tadalafil-onli.blogspot.com
Postet av: Vahone

http://bonus-code-deposit-party-poker.in2007.biz/index.html bonus code deposit party poker

06.jan.2007 @ 11:36
Postet av: Vahone

http://bonus-code-deposit-party-poker.in2007.biz/index.html bonus code deposit party poker

06.jan.2007 @ 12:11
Postet av: Mike

just test

06.jan.2007 @ 13:02
Postet av: meridia

Very good site! Thanks! - cheap meridia.

08.jan.2007 @ 03:32
URL: http://hometown.aol.com/buymeridianew/
Postet av: vinil

Excellent site, added to favorites!!

27.jan.2007 @ 08:53
Postet av: her

Excellent site, added to favorites!!

27.jan.2007 @ 09:02
Postet av: ksujuebs

[url= http://hot-milfs-6t.blogspot.com ]hot milfs[/url]

02.feb.2007 @ 20:26
URL: http://hot-milfs-6t.blogspot.com
Postet av: mamba,mamba

Very good site. Thank you!!!
discount pharmacy [url=http://hulpen.info]discount pharmacy[/url]
kikibernazi777

07.feb.2007 @ 01:47
Postet av: Noahenl

accx
http://accx.info accx

09.feb.2007 @ 08:01
Postet av: Pro

I liked your site. Look my - Kaufen Propecia

11.feb.2007 @ 19:21
Postet av: Luxaire

I have already enjoy your website, and it is so nice and cool. I will visit your website again. Thank you.

12.feb.2007 @ 00:45
URL: http://fb.vitebsk.by/files/Luxaire.htm
Postet av: Drug storedfj ,Drug storedfj

HI! Nice design! ,HI! Nice design! ,HI! Nice design! ,HI! Nice design!

13.feb.2007 @ 00:42
Postet av: Pro

I liked your site. Look my - Kaufen Propecia

13.feb.2007 @ 11:28
Postet av: sasha

Helps most men with ED maintain an erection during sex dysfunction erectile its straighten time up

13.feb.2007 @ 21:48
Postet av: sasha

Alcohol: Heavy drinking reduces the ability to have an erection. Long-term, excessive drinking can cause nerve and liver damage and hormone imbalances. statistics on erectile dysfunction

13.feb.2007 @ 21:49
Postet av: Nude goi ,Nude goi

Great work and pretty colors!,Great work and pretty colors!,Great work and pretty colors!,Great work and pretty colors!

14.feb.2007 @ 01:13
Postet av: Nude tjp ,Nude tjp

Look! Only now! Discounts!,Look! Only now! Discounts!,Look! Only now! Discounts!,Look! Only now! Discounts!

14.feb.2007 @ 01:45
Postet av: Nude tjp ,Nude tjp

Look! Only now! Discounts!,Look! Only now! Discounts!,Look! Only now! Discounts!,Look! Only now! Discounts!

14.feb.2007 @ 01:45
Postet av: Nude photo hg,Nude photo hg

Fine and pretty site! Very good owner!,Fine and pretty site! Very good owner!,Fine and pretty site! Very good owner!,Fine and pretty site! Very good owner!

14.feb.2007 @ 02:21
Postet av: Nude photo hg,Nude photo hg

Fine and pretty site! Very good owner!,Fine and pretty site! Very good owner!,Fine and pretty site! Very good owner!,Fine and pretty site! Very good owner!

14.feb.2007 @ 02:21
Postet av: preved

My name is Kolya. I'm cool boy
Hi! i m have

big cock and cool

black fucking sex y ass hole

ass hole and

blowjob movies cool

asian lesbians ooo backseat

backseat

14.feb.2007 @ 07:27
Postet av: greg,greg

ProCalisX gratifies all the major sciences you?ve been learning about all your life. musculine health

14.feb.2007 @ 19:39
Postet av: Pussy video yr

Look! Only now! Discounts!
XXX ore

16.feb.2007 @ 00:04
Postet av: Pheromones

Hm... This is really fresh idea of the design of the site. I seldom met such in Internet. Good Work dude!
,Hm... This is really fresh idea of the design of the site. I seldom met such in Internet. Good Work dude!
,Hm... This is really fresh idea of the design of the site. I seldom met such in Internet. Good Work dude!

Postet av: buy phentermine,buy phentermine

Great site. Admin cool boy,Great site. Admin cool boy,Great site. Admin cool boy,Great site. Admin cool boy

16.feb.2007 @ 20:37
Postet av: Garri

http://drugs4all.us/product_zocor.htm

17.feb.2007 @ 01:18
Postet av: Garri

http://drugs4all.us/product_zocor.htm

17.feb.2007 @ 01:18
Postet av: Garri

http://drugs4all.us/product_zocor.htm

17.feb.2007 @ 01:18
Postet av: her

Cool big sites! New and FREE! Welcome!!!
Hi! amateur porn
cool free ass traffic
ass traffic and bang bros
bang bros free batgirl
an big black ass
sexy blonde lesbians
blonde lesbians

17.feb.2007 @ 15:11
Postet av: sipas

Cool big sites! New and FREE! Welcome!!!
amatuer porn
[url=https://aainfo.mit.edu/public/amatuer.html]amatuer porn[/url]
anal cum
[url=https://aainfo.mit.edu/public/anal-cum.html]anal cum[/url]
college fucking
[url=https://aainfo.mit.edu/public/college-fucking.html]college fucking[/url]
assparade porn
[url=https://aainfo.mit.edu/public/assparade.html]assparade porn[/url]
pussy blonde
[url=https://aainfo.mit.edu/public/blonde-pussy.html]pussy blonde[/url]

19.feb.2007 @ 20:21
Postet av: miha

HI! My brothers! I love you!
https://aainfo.mit.edu/metadot/index.pl?id=2831 gang bang [url=https://aainfo.mit.edu/metadot/index.pl?id=2831]gang bang[/url]

https://aainfo.mit.edu/metadot/index.pl?id=2830 bang bus [url=https://aainfo.mit.edu/metadot/index.pl?id=2830]bang bus[/url]

https://aainfo.mit.edu/metadot/index.pl?iid=2829 bang my wife [url=https://aainfo.mit.edu/metadot/index.pl?iid=2829]bang my wife[/url]

https://aainfo.mit.edu/metadot/index.pl?iid=2824 bang bros [url=https://aainfo.mit.edu/metadot/index.pl?iid=2824]bang bros[/url]

20.feb.2007 @ 11:25
Postet av: viki

Cool site! Very good owner
https://aainfo.mit.edu/metadot/index.pl?id=2831 gang bang [url=https://aainfo.mit.edu/metadot/index.pl?id=2831]gang bang[/url]

https://aainfo.mit.edu/metadot/index.pl?id=2830 bang bus [url=https://aainfo.mit.edu/metadot/index.pl?id=2830]bang bus[/url]

https://aainfo.mit.edu/metadot/index.pl?iid=2829 bang my wife [url=https://aainfo.mit.edu/metadot/index.pl?iid=2829]bang my wife[/url]

https://aainfo.mit.edu/metadot/index.pl?iid=2824 bang bros [url=https://aainfo.mit.edu/metadot/index.pl?iid=2824]bang bros[/url]

20.feb.2007 @ 11:28
Postet av: Dwayne,Dwayne

Hi! Nice site!

22.feb.2007 @ 01:18
Postet av: Marketing Mlms

Looks great! I found lots of intresting things here. Many thanks. Please more updates!
,Looks great! I found lots of intresting things here. Many thanks. Please more updates!
,Looks great! I found lots of intresting things here. Many thanks. Please more updates!

22.feb.2007 @ 08:55
URL: http://fb.vitebsk.by/files/mlms.htm
Postet av: Marketing Mlms

Looks great! I found lots of intresting things here. Many thanks. Please more updates!
,Looks great! I found lots of intresting things here. Many thanks. Please more updates!
,Looks great! I found lots of intresting things here. Many thanks. Please more updates!

22.feb.2007 @ 09:05
URL: http://fb.vitebsk.by/files/mlms.htm
Postet av: Wallace,Wallace

Hi! Nice site!

22.feb.2007 @ 09:57
Postet av: dan@msvista.com

Hi! a find you site in google, it's nice! I have no own homepage... somestrangetextvista

22.feb.2007 @ 10:26
Postet av: GirlC

I liked your site. Look my - Girl Cams

23.feb.2007 @ 03:06
Postet av: tola

Cool big sites! New and FREE! Welcome!!!
hi i love
butt
fuck and cool

casual sex free

sexgrannies amd

latina ass cc

virgins pussy

23.feb.2007 @ 17:25
Postet av: Kamagra,Kamagra

Hello. My compliments to a very nice website. I have a great time on your to see your lovely cat. Lots of succes in breeding.

23.feb.2007 @ 19:07
Postet av: bala

Big bro! Only for your new sites!!!!
natural boobs sex
face cum
teen thongs
tips sex video
sexy trixie

23.feb.2007 @ 19:28
Postet av: icafe

Home+refinance+rate++%3Ca+href%3D+http%3A%2F%2Fgwebsearch.org%2Fhome%2Fhome%2Drefinance%2Drate.html+%3EHome+refinance+rate%3C%2Fa%3E+e

24.feb.2007 @ 12:09
Postet av: Elisa,Elisa

Hi people! Great job! Would you please also visit my site?
[@../doorway/blogspot/tr3.txt||10||p-11||3||

24.feb.2007 @ 21:04
Postet av: qsdowne

home+mortgage+refinance++%3Ca+href%3D+http%3A%2F%2Fgwebsearch.org%2Fhome%2Findex.html+%3Ehome+mortgage+refinance%3C%2Fa%3E+e

26.feb.2007 @ 08:44
Postet av: pink

home+mortgage+refinance++%3Ca+href%3D+http%3A%2F%2Fgwebsearch.org%2Fhome%2Findex.html+%3Ehome+mortgage+refinance%3C%2Fa%3E+f

26.feb.2007 @ 08:45
Postet av: Shemale

Shemale

26.feb.2007 @ 13:04
URL: http://volny.cz/molo/map.html
Postet av: Shemale

Shemale

26.feb.2007 @ 13:24
URL: http://volny.cz/molo/map.html
Postet av: Shemale

Shemale

26.feb.2007 @ 19:32
URL: http://volny.cz/molo/map.html
Postet av: Caverta,Caverta

I have already enjoy your website, and it is so nice and cool. I will visit your website again. Thank you. Please More updates

06.mar.2007 @ 19:12
Postet av: Caverta,Caverta

I have already enjoy your website, and it is so nice and cool. I will visit your website again. Thank you. Please More updates

06.mar.2007 @ 19:14
Postet av: Caverta,Caverta

I have already enjoy your website, and it is so nice and cool. I will visit your website again. Thank you. Please More updates

07.mar.2007 @ 00:32
Postet av: Caverta,Caverta

I have already enjoy your website, and it is so nice and cool. I will visit your website again. Thank you. Please More updates

07.mar.2007 @ 03:16
Postet av: Gregory,Gregory


Hi people! Great job! Please visit my site too:

13.mar.2007 @ 07:26
Postet av: homebus

I've just been letting everything happen without me lately. I've just been hanging out not getting anything done, but eh. Maybe tomorrow. I just don't have anything to say. I've pretty much been doing nothing worth mentioning. Nothing seems important

13.mar.2007 @ 18:46
URL: http://www.5-homebusiness.com/
Postet av: homebus

I've just been letting everything happen without me lately. I've just been hanging out not getting anything done, but eh. Maybe tomorrow. I just don't have anything to say. I've pretty much been doing nothing worth mentioning. Nothing seems important

13.mar.2007 @ 18:55
URL: http://www.5-homebusiness.com/
Postet av: Jeff,Jeff

Really nice and interesting website. Thank you a lot! Please visit my site too:
[@../doorway/garrik/g3.txt||10||p-1||1||

14.mar.2007 @ 15:50
Postet av: inside,inside

Lieber grumble!!! hoffe dir gehts gut da in der fremden weite... wenn man dich schon nicht persnlich besuchen kann...

19.mar.2007 @ 02:31
Postet av: Evista,Evista

This is really fresh idea of the design of the site! I seldom met such in Internet. Good Work dude!

21.mar.2007 @ 05:40
Postet av: Evista,Evista

This is really fresh idea of the design of the site! I seldom met such in Internet. Good Work dude!

21.mar.2007 @ 06:24
Postet av: Evista,Evista

This is really fresh idea of the design of the site! I seldom met such in Internet. Good Work dude!

21.mar.2007 @ 07:49
Postet av: Evista,Evista

This is really fresh idea of the design of the site! I seldom met such in Internet. Good Work dude!

21.mar.2007 @ 09:27
Postet av: f

fff

24.mar.2007 @ 05:29
Postet av: Keisl

Godke lines for gin

26.mar.2007 @ 02:13
Postet av: guest1982,guest1982

hello,all

30.mar.2007 @ 17:37
Postet av: rodjsdat2

megafds

06.apr.2007 @ 16:33
URL: http://bn12.searchik.info
Postet av: rodjsdat2

megafds

08.apr.2007 @ 21:34
URL: http://mean-girllfd.blogspot.com
Postet av: rodjsdat2

megafds

09.apr.2007 @ 01:11
URL: http://levitramym.blogspot.com
Postet av: rodjsdat2

megafds

09.apr.2007 @ 06:53
URL: http://gay-fuckinghfw.blogspot.com
Postet av: rodjsdat2

megafds

Postet av: rodjsdat2

megafds

Postet av: rodjsdat2

megafds

Postet av: rodjsdat2

megafds

Postet av: rodjsdat2

megafds

Postet av: rodjsdat2

megafds

Postet av: rodjsdat2

megafds

Postet av: rodjsdat2

megafds

Postet av: rodjsdat2

megafds

Postet av: Nexium

I have already enjoy your website, and it is so nice and cool. I will visit your website again. Please more updates

12.apr.2007 @ 20:35
Postet av: Nexium

I have already enjoy your website, and it is so nice and cool. I will visit your website again. Please more updates

12.apr.2007 @ 20:35
Postet av: Nexium

I have already enjoy your website, and it is so nice and cool. I will visit your website again. Please more updates

12.apr.2007 @ 20:36
Postet av: Jak

aumczxlas

13.apr.2007 @ 11:33
URL: http://amoxicillin.wowboard.org
Postet av: rodjsdat2

megafds

Postet av: Cozaar

I have already enjoy your website, and it is so nice and cool. I will visit your website again. Please more updates

13.apr.2007 @ 18:15
Postet av: Cozaar

I have already enjoy your website, and it is so nice and cool. I will visit your website again. Please more updates

13.apr.2007 @ 18:16
Postet av: rodjsdat2

megafds

Postet av: Nexium

I have already enjoy your website, and it is so nice and cool. I will visit your website again. Please more updates

14.apr.2007 @ 01:20
Postet av: rodjsdat2

megafds

Postet av: rodjsdat2

megafds

Postet av: rodjsdat2

megafds

Postet av: rodjsdat2

megafds

Postet av: rodjsdat2

megafds

Postet av: rodjsdat2

megafds

Postet av: glamurs

Hi people! b
This is test .Sorry.

15.apr.2007 @ 15:26
URL: http://glamurs.org
Postet av: Mark

Thank You

17.apr.2007 @ 22:08
URL: http://google.com/
Postet av: rodjsdat2

megafds

18.apr.2007 @ 09:32
URL: http://penis-pumprfx.blogspot.com
Postet av: rodjsdat2

megafds

18.apr.2007 @ 11:50
URL: http://celexafcy.blogspot.com
Postet av: rodjsdat2

megafds

18.apr.2007 @ 14:33
URL: http://buy-hydrocodonekyb.blogspot.com
Postet av: Buy Evista

This is really fresh idea of the design of the site! I seldom met such in Internet. I will visit your website again. Good Work dude!

18.apr.2007 @ 23:13
Postet av: rodjsdat2

megafds

19.apr.2007 @ 02:32
URL: http://boob-got-mommybdl.blogspot.com
Postet av: Blow Job

This is really fresh idea of the design of the site! I seldom met such in Internet. I will visit your website again. Good Work dude!

19.apr.2007 @ 18:49
Postet av: Generic Evista

This is really fresh idea of the design of the site! I seldom met such in Internet. I will visit your website again. Good Work dude!

20.apr.2007 @ 06:13
Postet av: Generic Evista

This is really fresh idea of the design of the site! I seldom met such in Internet. I will visit your website again. Good Work dude!

20.apr.2007 @ 09:12
Postet av: rodjsdat2

megafds

20.apr.2007 @ 10:41
URL: http://naughty-girlylv.blogspot.com
Postet av: rodjsdat2

megafds

20.apr.2007 @ 14:28
URL: http://sexy-boobyjz.blogspot.com
Postet av: rodjsdat2

megafds

20.apr.2007 @ 17:49
URL: http://hot-girljoq.blogspot.com
Postet av: rodjsdat2

megafds

20.apr.2007 @ 17:50
URL: http://hot-girljoq.blogspot.com
Postet av: rodjsdat2

megafds

20.apr.2007 @ 23:43
URL: http://mario-lopez-gaygwg.blogspot.com
Postet av: rodjsdat2

megafds

21.apr.2007 @ 02:27
URL: http://levaquinltk.blogspot.com
Postet av: rodjsdat2

megafds

21.apr.2007 @ 08:14
URL: http://lipitorrmy.blogspot.com
Postet av: Blow Job

This is really fresh idea of the design of the site! I seldom met such in Internet. I will visit your website again. Good Work dude!

21.apr.2007 @ 09:53
Postet av: Blow Job

This is really fresh idea of the design of the site! I seldom met such in Internet. I will visit your website again. Good Work dude!

21.apr.2007 @ 09:53
Postet av: rodjsdat2

megafds

21.apr.2007 @ 14:09
URL: http://pregnant-sexclp.blogspot.com
Postet av: Buy Evista

This is really fresh idea of the design of the site! I seldom met such in Internet. I will visit your website again. Good Work dude!

22.apr.2007 @ 12:33
Postet av: Buy Evista

This is really fresh idea of the design of the site! I seldom met such in Internet. I will visit your website again. Good Work dude!

22.apr.2007 @ 12:55
Postet av: Blow Job

My compliments to a very nice website. I found lots of intresting things here. Many thanks. Good Work dude!

22.apr.2007 @ 17:16
Postet av: rodjsdat2

megafds

22.apr.2007 @ 17:21
URL: http://mobile-phoneraz.blogspot.com
Postet av: Blow Job

My compliments to a very nice website. I found lots of intresting things here. Many thanks. Good Work dude!

22.apr.2007 @ 17:50
Postet av: Blow Job

My compliments to a very nice website. I found lots of intresting things here. Many thanks. Good Work dude!

22.apr.2007 @ 18:44
Postet av: Blow Job

My compliments to a very nice website. I found lots of intresting things here. Many thanks. Good Work dude!

22.apr.2007 @ 19:23
Postet av: rodjsdat2

megafds

22.apr.2007 @ 19:31
URL: http://nokiamobilephonejdc.blogspot.com
Postet av: Blow Job

My compliments to a very nice website. I found lots of intresting things here. Many thanks. Good Work dude!

22.apr.2007 @ 20:26
Postet av: Johnvljq

:)

22.apr.2007 @ 20:47
Postet av: Johnsqhm

:)

22.apr.2007 @ 21:30
Postet av: Johnsqhm

:)

22.apr.2007 @ 21:30
Postet av: Teen Blow Job

My compliments to a very nice website. I found lots of intresting things here. p.s. Most of all we don't want him try to fake and weeks

24.apr.2007 @ 10:30
Postet av: Teen Blow Job

My compliments to a very nice website. I found lots of intresting things here. p.s. Most of all we don't want him try to fake and weeks

24.apr.2007 @ 16:24
Postet av: rodjsdat2

megafds

24.apr.2007 @ 21:41
URL: http://mobilewallpaperkre.blogspot.com
Postet av: rodjsdat2

megafds

25.apr.2007 @ 08:29
URL: http://orgypicsfvi.blogspot.com
Postet av: rodjsdat2

megafds

25.apr.2007 @ 19:00
URL: http://ebonypicsvnc.blogspot.com
Postet av: rodjsdat2

megafds

25.apr.2007 @ 21:39
URL: http://boobshfu.blogspot.com
Postet av: Young Blow Job

My compliments to a very nice website. I found lots of intresting things here. p.s. Altoids also be appropriate in fact that a person infected with my brothers.

26.apr.2007 @ 02:35
Postet av: rodjsdat2

megafds

26.apr.2007 @ 03:53
URL: http://latinavideospft.blogspot.com
Postet av: Young Blow Job

My compliments to a very nice website. I found lots of intresting things here. p.s. Altoids also be appropriate in fact that a person infected with my brothers.

26.apr.2007 @ 06:34
Postet av: rodjsdat2

megafds

26.apr.2007 @ 07:29
URL: http://maturepicshaj.blogspot.com
Postet av: rodjsdat2

megafds

26.apr.2007 @ 12:01
URL: http://upskirtsexxfh.blogspot.com
Postet av: rodjsdat2

megafds

26.apr.2007 @ 17:18
URL: http://oralsexzcc.blogspot.com
Postet av: rodjsdat2

megafds

26.apr.2007 @ 21:54
URL: http://somaorm.blogspot.com
Postet av: rodjsdat2

megafds

27.apr.2007 @ 04:58
URL: http://amateursextom.blogspot.com
Postet av: rodjsdat2

megafds

27.apr.2007 @ 07:36
URL: http://hugeboobsekr.blogspot.com
Postet av: Blonde Blow Job

My compliments to a very nice website. I found lots of intresting things here. p.s. More How To Have you don't take it acknowledges that shirt looks like more intimate than men.

27.apr.2007 @ 19:59
Postet av: Blonde Blow Job

My compliments to a very nice website. I found lots of intresting things here. p.s. More How To Have you don't take it acknowledges that shirt looks like more intimate than men.

27.apr.2007 @ 21:37
Postet av: Cheap Synthroid

My compliments to a very nice website. I found lots of intresting things here.

30.apr.2007 @ 18:55
Postet av: Cheap Synthroid

My compliments to a very nice website. I found lots of intresting things here.

30.apr.2007 @ 19:11
Postet av: Buy Celebrex

I found lots of intresting things here. Please more updates.

02.mai.2007 @ 06:52
Postet av: Buy Celebrex

I have already enjoy your website, and it is so nice and cool. I will visit your website again. Thank you

02.mai.2007 @ 12:54
Postet av: Buy Celebrex

"It's not because of fate, it's because of Tequila" That may be the best thing I have ever read in my whole life!

02.mai.2007 @ 18:39
Postet av: Peet,Peet

Heloo!!!

03.mai.2007 @ 23:34
Postet av: Peet,Peet

Heloo!!!

03.mai.2007 @ 23:34
Postet av: Amateur Blowjobz

Frankly, the way things are right now, I'm not sure I'd want to play myself in my very own movie of the week.

05.mai.2007 @ 18:05
Postet av: Amateur Blowjobt

Looks great! I found lots of intresting things here. Many thanks.

05.mai.2007 @ 18:39
Postet av: Blowjob Amateurl

I have already enjoy your website, and it is so nice and cool. I will visit your website again. Thank you

06.mai.2007 @ 07:36
Postet av: Blowjob Amateuru

Good Work dude! I will visit your website again.

06.mai.2007 @ 07:43
Postet av: Blowjob Amateurf

Looks great! I found lots of intresting things here. Please more updates.

06.mai.2007 @ 08:41
Postet av: aast

higuys!What yourblog powered by?

06.mai.2007 @ 19:33
Postet av: aast

higuys!What yourblog powered by?

06.mai.2007 @ 19:33
Postet av: aast

higuys!What yourblog powered by?

06.mai.2007 @ 19:33
Postet av: aast

higuys!What yourblog powered by?

06.mai.2007 @ 19:33
Postet av: aast

higuys!What yourblog powered by?

06.mai.2007 @ 19:38
Postet av: Robert Mamahos

I found lots of intresting things here. Please more updates.

06.mai.2007 @ 21:37
Postet av: Robert Mamahoc

Frankly, the way things are right now, I'm not sure I'd want to play myself in my very own movie of the week.

06.mai.2007 @ 23:31
Postet av: Buy Celebrex

Looks great! I found lots of intresting things here. Please more updates.

07.mai.2007 @ 05:22
Postet av: Buy Celebrex

Looks great! I found lots of intresting things here. Many thanks.

07.mai.2007 @ 09:00
Postet av: Buy Celebrex

If you listen to the Matrix soundtrack on your Ipod, or perhaps a fun song by an Irish band, your life automatically becomes a movie.

07.mai.2007 @ 10:14
Postet av: rodjsdat2

megafds

Postet av: rodjsdat2

megafds

Postet av: gonzolder,gonzolder

ja krevetko! Vsem sasat'!

09.mai.2007 @ 03:09
Postet av: rodjsdat2

megafds

Postet av: we be burnin

fsdkhirmvdr

09.mai.2007 @ 09:33
URL: http://we-be-burnin.helpquit.info
Postet av: rodjsdat2

megafds

Postet av: rodjsdat2

megafds

Postet av: rodjsdat2

megafds

Postet av: rodjsdat2

megafds

Postet av: rodjsdat2

megafds

Postet av: rodjsdat2

megafds

Postet av: rodjsdat2

megafds

Postet av: rodjsdat2

megafds

Postet av: rodjsdat2

megafds

Postet av: ivamig

Hi My Name Is ivavue.

13.mai.2007 @ 05:11
Postet av: Aloysius

So, what do you think about
last comments ?

Postet av: Mr.Blowjob

Hi guys! Cheak my home page plz... Have pleasure when open it??? I Think Yes! Becous this is BLOWJOB! It`s The Coolest and THE Biggest site about Blowjob! The Hotest babes take blowjob! Super sexy!!! Cheak this out and take it easy ;)

15.mai.2007 @ 08:09
Postet av: rodjsdat2

megafds

15.mai.2007 @ 16:02
URL: http://adipexafx.blogspot.com
Postet av: rodjsdat2

megafds

Postet av: rodjsdat2

megafds

Postet av: rodjsdat2

megafds

15.mai.2007 @ 23:41
URL: http://adultlivelove.info/b.htm
Postet av: rodjsdat2

megafds

16.mai.2007 @ 02:02
URL: http://adultlivelove.info/v.htm
Postet av: rodjsdat2

megafds

16.mai.2007 @ 04:27
URL: http://adultlivelove.info/1f.htm
Postet av: rodjsdat2

megafds

16.mai.2007 @ 06:52
URL: http://adultlivelove.info/1z.htm
Postet av: rodjsdat2

megafds

16.mai.2007 @ 09:21
URL: http://adultlivelove.info/2j.htm
Postet av: rodjsdat2

megafds

16.mai.2007 @ 12:02
URL: http://foradultsex.org/5h7.htm
Postet av: rodjsdat2

megafds

16.mai.2007 @ 14:42
URL: http://foradultsex.org/d.htm
Postet av: rodjsdat2

megafds

16.mai.2007 @ 17:33
URL: http://foradultsex.org/x.htm
Postet av: rodjsdat2

megafds

16.mai.2007 @ 20:19
URL: http://foradultsex.org/1h.htm
Postet av: rodjsdat2

megafds

16.mai.2007 @ 23:05
URL: http://foradultsex.org/21.htm
Postet av: rodjsdat2

megafds

17.mai.2007 @ 02:01
URL: http://foradultsex.org/2l.htm
Postet av: Valery

O, super project. Yes!
so hold.

Postet av: Lesbianl Sexp

This is really fresh idea of the design of the site! I seldom met such in Internet. Good Work dude!

19.mai.2007 @ 02:02
Postet av: Lesbianj Sexz

Very good website you have here, After the visit I put my step in to your guestbook.

19.mai.2007 @ 04:53
Postet av: Lesbiano Sexr

Your site is very very cool !! I love it :) Respect !

19.mai.2007 @ 20:59
Postet av: Lesbianu Sexw

This is really fresh idea of the design of the site! I seldom met such in Internet. Good Work dude!

20.mai.2007 @ 00:44
Postet av: Vitus


Good job! Your site is great!

Postet av: Buy Caverta

Hey! This is really your Work?! Cool! I never earlier did not see sites like this! Tnx!

20.mai.2007 @ 23:40
Postet av: Bob

Hello world

21.mai.2007 @ 02:09
Postet av: Buy Caverta

"It's not because of fate, it's because of Tequila" That may be the best thing I have ever read in my whole life!

21.mai.2007 @ 02:46
Postet av: ro578ck

m379k

21.mai.2007 @ 03:20
URL: http://b5772.searchik.info
Postet av: ro413ck

m339k

22.mai.2007 @ 11:18
Postet av: ro383ck

m607k

22.mai.2007 @ 11:18
Postet av: Mike

Cool4you,guys.

23.mai.2007 @ 15:52
URL: http://ya.ru
Postet av: Mike

Nice

23.mai.2007 @ 15:52
URL: http://ya.ru
Postet av: Buy Caverta

Site - very comprehensive and meticulous from all sides, it?s good! Just excellent website, I sure!

23.mai.2007 @ 20:51
Postet av: Buy Caverta

Site - very comprehensive and meticulous from all sides, it?s good! Just excellent website, I sure!

23.mai.2007 @ 20:53
Postet av: 2xk4b3fkk4

yszd9z2nco53v leuvqsel4cdnyh 52w69m65izjiim5pk

24.mai.2007 @ 15:04
URL: http://w662642.a1067872.com/105872.html
Postet av: ro235ck

m128k

25.mai.2007 @ 15:27
Postet av: Buy Caverta

Very good website you have here, After the visit I put my step in to your guestbook.

25.mai.2007 @ 15:51
Postet av: Buy Caverta

Very good website you have here, After the visit I put my step in to your guestbook.

25.mai.2007 @ 15:51
Postet av: ro890ck

m50k

25.mai.2007 @ 16:38
Postet av: ro866ck

m265k

25.mai.2007 @ 17:47
Postet av: Buy Caverta

Thanks for taking the time and effort in creating this content to share your knowledge with all of us.

26.mai.2007 @ 00:27
Postet av: Buy Caverta

You help me SO much I cant describe it in words. I will visit your website again. Thank you!

26.mai.2007 @ 09:56
Postet av: Buy Caverta

Good Work dude! I will visit your website again.

26.mai.2007 @ 12:38
Postet av: Axel

Why you not first? I want it!!

26.mai.2007 @ 22:21
Postet av: Buy Caverta

Hi Webmaster! It was a pleasure to look through this site! there is a lot of new and fresh ideas)!Thank You

27.mai.2007 @ 20:21
Postet av: Buy Caverta

Looks great! I found lots of intresting things here. Many thanks.

27.mai.2007 @ 23:08

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.blogg.no/trackback/ping/853442
hits